Новата автогара във Варна ще бъде готова за майските празници, съобщи

...
Новата автогара във Варна ще бъде готова за майските празници, съобщи
Коментари Харесай

Кога ще е готова новата автогара във Варна?

Новата автогара във Варна ще бъде подготвена за майските празници, съобщи за Радио Варна шефът Веселин Михайлов.  Очакваше се оборудването да проработи за Коледа, само че закъснение трансформира пусковата дата, изясни Михайлов:

" Беше планувано козирката на новата автогара да е с един метър по-дълга. Ако планът беше изпълнен по този метод, трябваше да се събори 6 метра от козирката. Не получихме позволение от Община Варна, тъй като било рисково за цялата постройка. Наложи се архитектът да промени цялата структура. "

Друга причина за забавянето е, че се постанова да се кърти асфалта на гаранционния бул. " Левски ", с цел да може се включи битовата и дъждовна канализация, изясни Михайлов. Изгражда се трасе и за новата тръба, която да зареди новата автогара с вода.

Старата постройка на автогарата ще бъде съборена през месец май. На нейно място ще се построи търговски комплекс, заяви Веселин Михайлов.

Асфалтът на новата автогара към този момент е положен. Автобусите ще паркират на 26 места към мола, а паркингът за леките коли и такситата ще е зад бензиностанцията.

Паркирането сега е 3 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР